Dr. Bert Krijnen (1961) studeerde scheikunde en behaalde zijn doctorsgraad aan de Universiteit van Amsterdam. In 1990 startte hij bij Unilever Research & Development (Vlaardingen) waar hij sinds 1993 verschillende R&D management functies vervulde op directie niveau. In zijn laatste functie als Operations Director had hij, naast directe lijnverantwoordelijkheid voor een groep van ca. 65 mensen, de verantwoordelijkheid voor teamontwikkeling van het MT, cultuurverandering, leiderschapsontwikkeling, personeelszaken, financiƫn en kwaliteit voor de gehele R&D groep van ca. 300 mensen. Naast verschillende interne en externe managementcursussen, werden vaardigheden rond coaching, leiderschap- en teamontwikkeling sterk ontwikkeld. Hij is gecertificeerd voor toepassing van Myers Briggs (MBTI) en instrumenten van de HayGroup rond leiderschapsstijlen en emotionele intelligentie. Bert is aangesloten bij de International Coaching Federation.

Eind 2005 is hij zijn eigen bedrijf begonnen (Krijnen Change & Learning), is verbonden aan Challenge Learning dat een Europees netwerk vormt (www.challengelearning.com), is een van de partners van Con-TACT (www.con-tact-international.com) en geeft samen met collega’s een training rond Inspirerend Leiderschap (www.inspirerendleiderschap.org). Klanten waar hij in deze periode bij gewerkt heeft zijn o.a. Technische Universiteit Delft, Purac Biochem bv, De Baak, de Belastingdienst, OR Belastingdienst Amsterdam, Shell, Dura Vermeer Vastgoed BV, NedTrain, Universiteit van Wageningen, Unilever, Allianz, Celgene, Zeelandia, World Economic Forum, Integraal Kankercentrum Amsterdam, ChelloMedia, Ministerie van Defensie, SBI en GITP.

Sinds 2008 is betrokken bij het ondersteunen, begeleiden en trainen van mensen in medezeggenschap, zowel leden van medezeggenschapsraden als bestuurders. Sinds 2012 doet Bert dit associƩ bij GITP zowel binnen bedrijven als bij het Ministerie van defensie.